Linjasaneerauksen pölynhallintaa uudella CAMU D2:lla

Rakennuspalvelu Tuomi Oy;n linjasaneerauskohde Raision Martti - CAMU D2 referenssi

Uuden CAMU D2 -kohdepoistolaitteen suunnittelussa yksi tärkeä lähtökohta oli luoda entistä kapeampi ja ketterämpi laite, joka mahtuu myös usein ahtaisiin linjasaneerauskohteisiin. Consairin uuden suodatinteknologian ansiosta CAMU D2:ssa on päästy tähän ilman, että tehosta joudutaan tinkimään, vaan päinvastoin – laitteen teho ja kyky kerätä pölyä on kasvanut.

Rakennuspalvelu Tuomi Oy valitsikin uuden Consair CAMU D2 -kohdepoistolaitteen linjasaneerauksen pölynhallintaan. CAMUn avulla raisiolaiselle taloyhtiölle voitiin tarjota mahdollisimman pölytön rakennustyömaa saneerauksen aikana, eikä asuntoihin jää ainakaan laastipölyä siivottavaksi. Samalla saatiin työntekijöille helpotusta työntekoon.

Pölynhallinta linjasaneerauksessa on kilpailuetu urakoitsijalle

As. Oy Raision Martti on 70-luvulla valmistunut kahden kerrostalon taloyhtiö, jossa on 5 porrasta ja 39 asuntoa. Rakennuspalvelu Tuomi Oy toteutti linjasaneerauksen keväällä 2019.

Consair CAMU D2 -kohdepoistolaite Rakennuspalvelu Tuomen linjasaneeraustyömaalla

Rakennuspalvelu Tuomi Oy:n Janne Tuomi pitää hyvää pölynhallintaa tärkeänä kilpailutekijänä tarjotessaan linjasaneerauksia taloyhtiöille. Puhtaudenhallinta on tärkeää remonttikohteen siisteyden ja asukkaiden tyytyväisyyden kannalta.

Hyvä pölynhallinta on myös työturvallisuusasia. “Kun suunnittelemme puhtauden- ja pölynhallinnan hyvin, saadaan hyvä lopputulos niin saneerauskohteen tilaajan ja asukkaan, mutta myös urakoitsijan ja työntekijöiden kannalta”, sanoo Janne Tuomi.

Uusi CAMU D2 valittiin kuiva-aineiden sekoituksen pölynhallintaan aiempien CAMUista saatujen hyvien kokemusten perusteella. Tuomi osti laitteen omaksi, ja se tulee olemaan osa pölynhallintaa kaikissa tulevissa linjasaneerauskohteissa.

CAMU D2 säästää laatoittajan askeleita hissittömässä talossa

Uusi CAMU D2 -kohdepoistolaite oli laatoittajien käytössä tässä saneerauskohteessa. CAMUa käytettiin pölynhallinnassa laastinsekoituksessa ja myös laattojen leikkauksessa timanttilaipalla. Työmaa pysyi pölyttömänä tehokkaalla kohdepoistolla, mitä tilaaja urakoitsijalta odottaakin.

Katso videolta laatoittajan haastattelu CAMU D2:n käytöstä työmaalla.

{% video_player “embed_player” overrideable=False, type=’scriptV4′, hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, width=’1920′, height=’1080′, player_id=’10563033765′, style=” %}

 

Laatoittaja Petri Louhola kiitteli erityisesti sitä, että CAMUn saa helposti kuljetettua kerrokseen, jossa työtä tehdään. Tällöin työporukka säästyy raskaiden laastipaljujen kantamiselta ulkoa portaita pitkin hissittömän talon yläkerroksiin. Portaita saa muutenkin kulkea päivän mittaan ihan tarpeeksi.

Petri Louhola myös kiittelee sitä, että CAMU D2:n suodattimen vaihto on nopeaa, pölytöntä ja helppoa. Vanha suodatin on siisti hävittää, kun sen sujauttaa uuden suodattimen koteloon. Louhola pitää myös erittäin hyvänä sitä, että laite ilmoittaa merkkivaloilla, milloin suodattimet pitää vaihtaa.

Tutustu CAMU D2 -kohdepoistolaitteeseen.

 

Scroll to Top