Pölynhallintaa maailmalla

Consair source extractor BAUMA 2019
Consair tarttui kerran kolmessa vuodessa koittavaan tilaisuuteen ja lähti uusi CAMU D2 -kohdepoistolaite mukanaan maailman suurimmille rakennuskonealan messuille eli vuoden 2019 Baumaan. Messut pidetään Saksan Münchenissä ja vierailijoita tapahtumassa oli noin 620.000, joista 250.000 muualta kuin Saksasta. He edustivat yli 200 maata. Näytteilleasettajina oli 3700 yritystä 63 maasta, Suomestakin 56 yritystä.

Messujen näyttelypaikat ovat hyvissä ajoin vakiokävijöiden lähes loppuun varaamia, joten ensikertalaiset, kuten Consair, sijoittuivat erityisesti uuteen B0-halliin. Tässä hallissa olikin paljon uusia innovatiivisia ratkaisuja ja yrityksiä vieraiden tutustuttavaksi.

7 päivää jatkuvaa asiakasvirtaa

CAMU BaumassaConsairin tavoitteena messuille lähtemisessä oli tutustua erityisesti Saksan, mutta myös muiden maiden pölynhallintamarkkinaan, ja saada kontakteja viennin aloittamiseksi. Samalla esittelimme ensimmäistä kertaa myös uuden kohdepoistolaitteemme, CAMU D2:n, joka herättikin paljon mielenkiintoa täysin uudenlaisena innovaationa.

Saimme jakelijaehdokkaita kaikilta maailman mantereilta, useista maista. Moni maahantuonti- ja vuokraamoyritys näki CAMUn mahdollisuutenaan tarjota asiakkailleen jotain uudenlaista ja tavanomaisesta tarjoomasta poikkeavaa.

Pölytimme laastisäkkiä CAMUn edessä tasaiseen tahtiin samalla, kun kyselimme millaisia pölynhallintavaatimuksia muissa maissa on olemassa. Kiinnostusta tuntui riittävän.

Pölynhallintalaitteiston hankintaan avustusta vakuutusyhtiöltä Saksassa

Saksassa pölynhallinnan taso on suunnilleen sama kuin Suomessa ja siellä firman koko erityisen selkeästi korreloi pölynhallinnan tasoon. Saksassa toimiva BG Bau on yksi suurimmista ammatillisista järjestöistä Saksassa. Rakennusteollisuuden ja rakennusalan palveluiden lakisääteisen tapaturmavakuutuksen tarjoajana se huolehtii noin 2,8 miljoonasta vakuutetusta noin 500 000 yrityksestä ja noin 50 000 yksityisestä rakennushankkeesta.

BG Baun tehtävänä on edistää työturvallisuutta yrityksissä ja työpaikoilla. Tällä pyritään estämään työtapaturmat ja ammattitaudit. Osana tätä toimintaa BG Bau myös maksaa osan listoilleen hyväksyttyjen pölynhallintalaitteiden hankintahinnasta  – miksei näin voisi olla Suomessakin? Consair lähteekin nyt tavoittelemaan BG Bau -listasijoitusta ja sitä kautta Saksan markkinoita.

Pölynhallinnan merkitys kasvaa meillä ja maailmalla

Mielenkiintoinen uusi potentiaalinen vientimaa on mm. Intia, sillä useampi intialainen vieras kertoi pölynhallinnan merkityksen nostavan jo päätään siellä – pölynhallinnassa lienee Intiassa valtavia vaihteluita kuten muuallakin, mutta fiksuimmat yritykset ymmärtävät jo pölyn haitat – sekä terveyteen että rakentamisen laatuun. Oli hienoa silti huomata, että pölynhallinnassa suomalaiset rakentajat ovat maailman kärkikastia. 🙂

Paljon siis opimme. Paljon on myös mahdollisuuksia maailmalla, sillä pölynhallinnan merkitys ymmärretään pikkuhiljaa muuallakin. Paljon on silti vielä töitä tehtävä. Pysy siis mukana seuraamassa, kuinka suomalaisen innovaation maailmanvalloitus etenee – ja samalla näet, mitä uutta meiltä tulee lähiaikoina.

Lue tästä lisää uudesta CAMU D2 -kohdepoistolaitteesta.

Scroll to Top