Rakennus­työmaan pölyn­hallinta

Rakentamisen yhdeksi laatutekijäksi on nousemassa pölyttömyys. Paras esimerkki on ns. P1-rakentaminen, jossa tilaaja velvoittaa urakoitsijan tuottamaan tiukempia sisäilman laadun normeja vastaava lopputulos.

Pölyä syntyy rakennustyömaalla mm. hionnassa, pölyävien materiaalien sekoituksessa ja asentamisessa sekä purkutöissä. Hienojakoinen kevyt pöly leviää herkästi pienessäkin ilmavirtauksessa, mutta sitä on hankalaa, ellei jopa mahdotonta poistaa jälkikäteen.

Rakennustyöntekijöiden kannattaa huolestua rakennustyömaalla syntyvistä pölyistä, sillä ne aiheuttavat haittaa terveydelle ja viihtyvyydelle. Eikä pölyhaitta rajoitu vain rakennusaikaan, vaan valmiiseen rakennukseen saattaa jäädä runsaita määriä rakennusaikaista pölyä, jota rakennuksen ilmanvaihto kierrättää siinä asuvien tai työskentelevien ihmisten hengitysilmassa.

CAMU helpottaa ja tehostaa työskentelyä sekä poistaa pölyongelman

Consair Oy:n suunnittelema ratkaisu rakennustyömaan pölynhallintaan on CAMU 1200 -kohdepoistolaite. Emme pyri suunnittelemaan ja valmistamaan vain pölynpoistolaitteita: kehitämme laitteita ja ratkaisuja, jotka helpottavat ja tehostavat työskentelyä poistaen samalla pölyongelman. Tuomme parempaa ergonomiaa ja käytettävyyttä rakennustyömaille ja tarjoamme ratkaisuja, jotka asiakkaan ja erityisesti loppukäyttäjän on helppo omaksua.

Lue lisää työmaa-aikaisesta pölynhallinnasta, joka pitää sisällään aktiivisiapassiivisia ja korjaavia toimenpiteitä.

Seuraa Pölynhallinta-blogiamme

Seuraa myös blogiamme, jossa käsittelemme pölynhallintaa monesta eri näkökulmasta.