Korjaavat toimenpiteet työmaalla

Korjaavat toimenpiteet ovat siivoamista, siivoamista ja siivoamista. Aina kun siivotaan, jonkinasteinen vahinko on jo tapahtunut, eli pöly on päässyt leviämään työmaalle.

Rakennustyömaa voi merkittävästi vähentää siivoamisen tarvetta aktiivisella ja passiivisella pölynhallinnalla. Työmaan siivoaminen ei kuitenkaan koskaan käy tarpeettomaksi, sillä eri materiaalien työstössä syntyy myös karkeaa pölynhallintalaitteiden ulottumattomiin jäävää pölyä. Siivoaminen on huomattavasti helpompaa, kun työmaalla ei varastoida tarpeettoman paljon tavaraa. Kaikki tavara kannattaa sijoittaa helposti siirrettäville alustoille sekä suojata asiaan kuuluvasti muoveilla. Siivoamista voidaan kutsua myös puhtauden hallinnaksi.

Aktiivisten ja passiivisten pölynhallintatoimenpiteiden rooli prosesseissa tulee kasvamaan. Vain siten voimme taata puhtaan lopputuloksen lisäksi myös turvallisen ja terveellisen työympäristön rakennustyöntekijöille. Siksi kannattaa panostaa erityisesti aktiiviseen ja mutta myös passiiviseen pölynhallintaan, ja jättää korjaavat toimenpiteet, eli siivoaminen vähemmälle.

Lue tästä aktiivisesta ja passiivisesta pölynhallinnasta.

Lue lisää pölynhallintaprosessista blogistamme.